منوي اصلي
درباره وبلاگ
نماز اوج معراج انسان، راز و نیاز با خدای سبحان، موجب نزول رحمت یزدان، سنگر مبارزه با نفس و شیطان، بازدارنده انسان از خطا و عصیان، وسیله ی تقرب پارسایان و رمز بندگی مخلصان است. با تشکر از راهنماییها و کمک پدرم در ساخت و راه اندازی این وبلاگ. علی و صدرا razaviweb@yahoo.com
موضوعات
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 473478
تعداد نوشته ها : 267
تعداد نظرات : 6
اولین جشنواره ملی نماز

نویسندگان
اوقات شرعی
طراح قالب
GraphistThem259


فلسفه اختلاف تعداد رکعت هاى نمازها چیست؟
در مورد فلسفه احکام، به طور کلّى و اختلاف در عدد رکعت نمازها، به طور خاصّ، باید به موارد ذیل، توجه شود:
1ـ همه اَحکام الهى، داراى حکمت بوده و بر اساس مصلحت یا دفع مفسده است، ولى ممکن است براى ما مشخَّص نباشد.
2ـ اَحکام دین، دو دسته اند: الف) فلسفه و حکمت آنها بیان شده است; مانند نماز (عنکبوت، آیه45) و شراب (مائده، آیه91). ب) فلسفه آن بیان نشده است; مانند اختلاف رکعت نمازها.

سه شنبه بیست و چهارم 1 1395 1:45

چرا سوره شریف فاتحه را باید در نمازهایمان بخوانیم؟و سوره اى دیگر جاى گزین آن نمى شود؟
قرآن کریم، فقط کلیات دین را مطرح کرده است و جزئیات و تفسیر آیات، به پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) و امامان معصوم(علیهم السلام) سپرده شده است، در روایات چنین آمده است:

    1. از امام باقر(علیه السلام) درباره حکم کسى که در نمازش «فاتحة الکتاب» قرائت نکرده بود، سؤال شد; حضرت فرمود: (لاصلاة له إلاّ ان یقرأ بها); نمازش، نماز شمرده نمى شود، مگر این که در آن «فاتحة الکتاب» را قرائت کند.

سه شنبه دهم 1 1395 20:42
نماز و روزه هایتان قبول باشد. خوش می گذرد در مهمانی؟
معلوم است که خوش می گذرد. در مهمانی خدای مهربان به همه خوش می گذرد.راستی سحر که از خواب بیدار شدی برای ما هم دعا کردی؟ قرآن چی؟ قرآن خواندی؟ همان طور که می دانی ماه رمضان، ماه قرآن است. ماهِ کتاب خدا. اگر وضو داری بلند شو برو از روی تاقچه قرآن را بردار، ببوس و باز کن. آیه های نورانی قرآن را نگاه کن و بخوان. ببین خداوند چه حرف هایی برای تو دارد. حرف هایی که در این مهمانی باید بیشتر به آن ها فکر کنی. باید بیشتر به آن ها عمل کنی.
اگر دقت کرده باشی این روزها همه مهربان تر شده اند. همه خوب تر شده اند. چقدر ماه رمضان خوب است. ای کاش همه ماه ها، ماه رمضان بود. ای کاش همیشه مهربان و خوب باشیم. ای کاش همیشه آیه های نورانی قرآن مهمان خانه هایمان باشد. ای کاش همیشه سحرها بیدار باشیم و خدای مهربان را صدا بزنیم. ای کاش همیشه مهمان خداوند باشیم.
پنج شنبه بیست و هشتم 3 1394 23:42
انسان باید سعی کند همواره نمازش با حضور قلب باشد و بهتر آن است که تصور کند این، آخرین نماز اوست و دیگر توفیق نماز خواندن نخواهد داشت. با چنین فرضی دیگر نمازش دست و پا شکسته و بدون توجه نخواهد بود و همه تلاش خود را به کار می‏برد تا این آخرین نماز را با توجه کامل و حضور قلب بخواند. گذشته از این، از کجا معلوم که به راستی این آخرین نمازمان نباشد؟ آیا بهتر نیست که فرصت‏ها را غنیمت بشماریم؟ حضرت علی(ع) می‏فرمایند:
اِذا قامَ اَحَدُکُمْ اِلَی الصَّلوةِ فَلْیُصَلِّ صَلوة مُودِعٍ1
وقتی یکی از شما به نماز می‏ایستد بنابراین بگذارد که این آخرین نماز اوست.

1. غررالحکم، ج 3، ص 133.
جمعه اول 3 1394 13:53
وقتی انسان برای عبادت در پیشگاه خداوند قرار می‏گیرد باید سعی کند عبادتش با ملال و خستگی و دلسردی انجام نشود. بسیاری از مردم تا وقتی که مشغول دادو ستد یا تفریح یا کارهای دنیوی‏اند، هیچ احساس خستگی نمی‏کنند، اما همین که می‏خواهند چند رکعت نماز بخوانند مانند کسی که قرار است بار سنگینی بر دوش گیرد، احساس خستگی و بی‏حالی می‏کنند. این عمل ناپسند نوعی ناسپاسی در حق خالق است. پس باید پیوند خود را با خدا قوی‏تر کنیم و عبادات بی‏روح را به نیایش همراه با شوق روحانی و اخلاص بدل کنیم. حضرت علی(ع) می‏فرمایند:
فضیلةُ السّادَةِ حُسْنُ العِبادَةِ1
فضیلت بزرگان به نیکو نیایش کردن است.

چهارشنبه سیم 2 1394 13:51
وقتی حمید لباس سفید و پاکیزه می پوشد و موهایش را مرتب می کند، فکر می کنممی خواهد به مهمانی برود؛ اما موقعی که سجاده اش را باز می کند تازه یادم می آید که می خواهد با خدا صحبت کند و نمازبخواند. بی اختیار به یاد حرف های بابا می افتم که می گوید: «دین ما، دین پاکیزگی است. خدا آدم های پاکیزه را دوست دارد. پیامبر صلی الله علیه و آلههم همیشه لباس سفید و تمیز می پوشید و به ما هم سفارش کرده است که همیشه تمیز و پاکیزه باشیم. پس چه خوب است که انسان موقع نماز خواندن بهترین و تمیزترین لباس هایش را بپوشد تا خدا و پیامبر خدا صلی الله علیه و آله را خوشحال کند.»
سه شنبه بیست و نهم 2 1394 13:29

نمازی که از ترس جهنم خوانده شود، نماز بردگان است.
نمازی که به شوق بهشت خوانده شود، نماز تاجران است.
اما نماز اولیاء الهی نمازی است که با عشق به خدا اقامه می شود.

پنج شنبه هفدهم 2 1394 10:54
یاد خدا آرامش بخش دل هاست...
سه شنبه پانزدهم 2 1394 10:30
هـرگـز نـمـازت را تـرک مـکـن
مـیـلیــــون هـا نـفـر زیـر خـاک
بـزرگ تـریـن آرزویـشـان بـازگـشت بــ ه دنـیـاست
تـا سجـده کـنـنـد ... ولـو یـک سـجـده
دوشنبه جهاردهم 2 1394 10:27
کسى نماز را به درستى بر پا مى دارد که همیشه آن را ادامه دهد نه گه گاهى نماز بخواند
تنها لقلقه زبان و راست و خم شدن نباشدحضور دل و توجّه قلبى به خدا ـ که روح نماز است ـ در نماز حاصل شود.

(فَوَیْلٌ لِّلْمُصَلِّینَ * الَّذِینَ هُمْ عَن صَلاَتِهِمْ سَاهُونَ)
پس واى بر نمازگزارانى که در نماز خود سهل انگارى مى کنند.
يکشنبه سیزدهم 2 1394 10:25

نماز، پرستش و اظهاربندگی به درگاه پروردگار یگانه است. اگر هنگام خواندن نماز، حضور قلب ندارید و یا حواستان متوجه جای دیگری می شود، پاسخ و توصیه آیت الله وحید خراسانی به این سوال که چه کنیم تا در نماز حواسمان پرت نشده و توجّه‌مان به خدای تعالی باشد را بخوانید.
آیت الله وحید خراسانی : چگونه در نماز حواسمان پرت نشود
بعضی از اموری که برای حضور قلب در نماز سفارش شده است عبارتند از:
اول: وضو را با توجه و حضور قلب انجام دهد از امام رضا علیه السلام روایت شده که وضو موجب طهارت و تزکیه‌ی دل است.1
دوم: در عظمت نماز و در روایاتی که درباره‌ی نماز وارد شده تأمّل نماید.
سوم: مانند کسی نماز بخواند که گویا با نماز وداع می‌کند و دیگر فرصت نماز خواندن را نخواهد یافت.2
چهارم: وقتی رو به قبله می‌نماید سعی کند که دنیا و مافیها و خلق و آنچه به آن مشغولند را فراموش نماید و قلب خود را از آنها تهی نماید.
پنجم: نماز را با تأنّی و آرامش بخواند.
ششم: اینکه بداند از آن هنگام که وارد نماز می‌شود، تا آن لحظه‌ای که از نماز خارج می‌شود، خدای تعالی به او رو کرده و نظر می‌نماید، و ملکی بالای سر او ایستاده و می‌گوید: ای نمازگزار اگر می‌دانستی چه کسی به تو نظر می‌نماید و با چه کسی مناجات می‌کنی هرگز از او رو بر نمی‌گرداندی و ابداً از جای خود بر نمی‌خواستی.3
هفتم: اینکه بداند که در حال نماز از بالای سرش تا کرانه‌ی آسمان، رحمت خدا بر او سایه انداخته و ملائکه الهی از اطراف او تا افق سماء او را در بر گرفته‌اند.4
هشتم: آنچه در نماز مکروه است به جا نیاورید و به آنچه فضیلت نماز را می افزاید اهتمام نمائید مثل انگشتر عقیق به دست نمودن و لباس پاکیزه پوشیدن و خود را خوشبو نمودن و شانه و مسواک زدن.
پی‌نوشت:
1.
وسائل الشیعه، ۱/۳۶۷، ابواب وضو، باب۱، ح۹٫
2.
مجالس صدوق و ثواب الاعمال؛ قال ابوعبدالله الصادق: اذا صلّیت صلاة فریضة فصلّها لوقتها صلاة مودّع یخاف ان لا یعود الیها ابدا.
3.
وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض، باب ۸، حدیث ۵٫
4.
همان.

شنبه دوازدهم 2 1394 11:2
X